Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap is een intensieve zoektocht van de deelnemers naar hun eigen leiderschapspotentieel: Hoe zie ik leiderschap? Hoe geef ik leiding aan mezelf? Wat zijn mijn leiderschapskwaliteiten, valkuilen, drijfveren, energiegevers en verborgen potentieel?

Persoonlijk leiderschap vergroten door inzicht

Deelnemers houden elkaar spiegels voor op authenticiteit, impact en verbinding maken. Persoonlijk leiderschap gaat niet om ‘kunstjes leren’, maar om intrinsieke motivatie, geloofwaardigheid en impact. De deelnemers leren om elkaar op constructieve wijze feedback te geven en feedback te ontvangen. Ze zijn zich bewust van hun eigen drijfveren, huidige en gewenste gedrag en het effect daarvan op hun omgeving (collega’s, klanten). Dit wordt vertaald naar een concreet actieplan om het persoonlijk leiderschap verder te ontwikkelen in de praktijk.

Aanvullende programmaonderdelen

BannerLaptop

TMA

Ambities en verwachtingen; je hebt ze als persoon én als werkgever. De Talent Motivatie Analyse brengt in kaart waar iemands drijfveren en talenten zitten en helpt zo om de ontwikkelmogelijkheden inzichtelijk te maken.
Banner-Stoelen

Business coaching

Business coaching is een individueel ontwikkeltraject. Deze coaching gebeurt vaak in combinatie met een bedrijfstraining, maar ook apart. Het laat de gecoachte de dingen zelf uitvinden wat vaak tot betere, creatievere en innovatieve oplossingen leidt.
BannerIntervisie

Intervisie

Intervisie is bewust veranderen. Het is een vorm van deskundigheidsbevordering, waarbij professionals een beroep doen op hun collega’s of vakgenoten om inzicht te krijgen in werkgerelateerde vraagstukken.